Campagne plant jij er een bij

Campagne "Plant jij er een bij"

Het is belangrijk om te zorgen voor meer groen in de wijken. Dat is goed voor de insecten en vogels en daarmee de biodiversiteit. Vandaar dat wij zijn gestart met de actie “Plant jij er een bij?”.

In 2018 zijn we begonnen met de campagne Hoorn the place to Bee. We hebben op tal van plekken bijenlinten gerealiseerd en onze stichting heeft nu een eigen bijenstal. We merken dat bewoners het ontzettend waarderen. Wij hebben in Hoorn nu ook een eigen bijenbrigade.

Zijn we er dan? Het antwoord is nee. Er moet de komende jaren nog ontzettend veel gebeuren om elkaar bewust te maken van onze invloed op de natuur. 

Naast de aanleg van de bijenlinten, gaan we ons nu ook richten op de bomen en struiken. Dit doen we niet alleen maar ook samen met de gemeente en vooral de bewoners. De actie “Plant jij er een Bij” is onderdeel van Hoorn the place to bee.

Wij proberen € 2500 euro binnen te halen om de wijken in Hoorn te voorzien van "bij vriendelijke struiken". Daarnaast maken we kans vanuit de provincie op een extra bijdrage van € 10.000.

https://crowdfundingvoornatuur.nl/nl/projects/plant-bij

== UPDATE: ==

Dankzij vele donaties is het streefbedrag gehaald en zelfs overtroffen: € 5.300,- Harstikke bedankt!

Vrijwilligers Stadslandbouw Hoorn