OSG ontwikkelt systeem om bijen te helpen

OSG ontwikkelt systeem om bijen te helpen een “varroamijt” detecteer systeem!

De varroamijt is een uitwendige parasiet die voorkomt op insecten, maar zich alleen voort kan planten op het broed van honingbijen.

De mijten behoren tot de spinachtigen. De Varroamijt is in staat om, wanneer hij niet in de hand wordt gehouden, een volk dusdanig te verzwakken dat het de winter niet zal overleven. Om die reden worden er vele middelen gebruikt om de mijten te bestrijden. In de meeste gevallen zijn dit chemische middelen.

In opdracht van stichting stadslandbouw hebben leerlingen van de OSG een prototype gemaakt om deze varroamijt te signaleren. Knap stukje werk Bonne en Adsayan. Volgend seizoen wordt er weer verder gewerkt aan dit systeem om het nog weer beter te maken.