Landelijke Imkerijdagen 2019

Heb jij de koningin al gezien?

 

Op 13 en 14 juli zijn de landelijke imkerij dagen. Het bijeneducatiecentrum in Hoorn is ook open met verschillende activiteiten (10:00-16:00 uur).

Op deze Landelijke Open Imkerijdag zal aandacht worden besteed aan de bijen in Nederland en het belang van deze dieren. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden. Om de bijen een handje te helpen, is bij het bijeneducatiecentrum een fleurige bijentuin ingericht en kunnen de bezoekers zien welke planten bijvriendelijk zijn.

Daarnaast vertellen imkers over hun boeiende hobby. Ze laten zien hoe honing in potjes komt, en kunt u een kijkje nemen in de bijenkast (achter glas). En misschien ontdekt jij wel de koningin en ziet men het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Ook voor de kinderen is er wat leuks georganiseerd.

Dus kom gezellig naar het bijeneducatiecentrum in Hoorn en zorg dat je "erbij" bent. Wij zitten bij kinderboerderij de Woid, Koperslager 9a.